Studenti

Odborné přednášky na Městském úřadu v Táboře

hrubes Aktuálně

Ve čtvrtek 18. dubna se studenti třetího ročníku a v pátek 19. dubna 2024 studenti druhého ročníku oboru veřejnosprávní činnost zúčastnili odborných přednášek týkajících se Městského úřadu Tábor.
V první část přednášky proběhla v oddací síni Městského úřadu v Táboře. Mgr. Vladimír Helma, vedoucí odboru vnitřních věcí, vysvětlil na konkrétních příkladech rozdíly mezi městem Tábor a Městským úřadem. Dále hovořil o samosprávě a přenesené působnosti a o úřednících, vykonávající přenesenou působnost. Seznámil je s odbory MÚ, organizacemi města a městským znakem. Na závěr jim přiblížil plánovanou výstavbu v městské části Dvorce.
Ve druhé části přednášky paní Jitka Kittnerová, vedoucí oddělení matrik a ohlašovny trvalého pobytu, studenty seznámila s matričními záležitostmi – historií, prvními zápisy, co vše obsahovaly a s matričními knihami. Popsala činnosti, které souvisí s matrikou, seznámila je s novinkami z novely zákona a se skutečnostmi, které si mohou vyřídit na matrice teď a které po dovršení plnoletosti.
Přednášku doplnila příklady z praxe a nechala studenty nahlédnout do staré (církevní) a nové matriční knihy.
Studenti si kromě doplněných znalostí odnesli také upomínkový předmět na Město Tábor.