Výprava do Skotska – den první a druhý

hrubesAktuálně

​Naše dobrodružství začalo na autobusovém nádraží v Táboře, kde jsme měli sraz na osmou hodinu večerní. V půl už byly naše věci uskladněny v autobusu, kterému přezdíváme Máňa. A po krátkém rozloučení jsme byly připraveni vyrazit na cestu. Tím začala naše výprava přes Německo do Nizozemska.
Náš průvodce, pardon… Náčelník nás probudil před raném. Doporučil nám místní pochoutky, které můžeme během dne ochutnat a zároveň nás varoval na, co si dát pozor.
Amsterdam nás přivítal fresh počasím a jen kousek za nádražím k nám větřík donesl vůni všude přítomné trávy. (mariánky)
Poznávání architektury jsme zahájili plavbou vyhlídkovou lodí po Amsterdamských kanálech pod vedením kapitána Moa, který obohatil plavbu svérázným vyprávěním o životě ve městě a lichotkami mířenými na paní učitelky. Po plavbě následovalo pěší poznávání města a jeho uliček a tajemných zákoutí s červenými lucerničkami.
V pozdních odpoledních hodinách od naší cílové destinace nás už dělila jen plavba trajektem po Severním moři. Nalodili jsme se na trajekt King, ale v jeho kajutách jsme moc času nepobyli, protože jsme šli na průzkum lodního obchodu, baru a restaurace. Obdivovatelé přírodních krás si užívali výhled na otevřené moře s přenádherným západem slunce.
Po náročném dni nám moře dopřálo dobrou noc, abychom po vyčerpávající prohlídce Amsterdamu a první noci strávené v autobuse měli dostek sil na další den výpravy.

Za všechny na zájezdu
Klára Chrtová, IS3