studenti kuchaře při praxi

Kuchař – číšník / Kuchař

Od malička se motáš mámě v kuchyni? Baví tě zkoušet nové chutě a objevovat ty nejlahodnější kombinace? Studuj obor Kuchař – číšník a posuň svou zálibu na profesionální úroveň. Naučíš se všechno o zpracování a uchovávání potravin. Bez zaváhání uvaříš českou klasiku i to nejlepší ze světové kuchyně. Budeš přesně vědět, po jakých surovinách sáhnout, abys docílil toho nejlepšího výsledku. Nezaskočí tě ani speciální stravovací plány. Zvládneš sestavit menu i pro tu nejluxusnější restauraci.

Raději než v kuchyni bys trávil čas přímo s hosty? Osvojíš si principy etikety a komunikace se zákazníkem. Budeš umět doporučit výběr z jídelního lístku i vyúčtovat útratu. Navíc budeš studovat dva cizí jazyky, takže můžeš směle vyrazit sbírat zkušenosti do zahraničí.

Je kuchař či číšník perspektivní a zajímavý obor?

Online přihláška

Podívej se na předměty

Virtuální prohlídka

Jak probíhají přijímačky

Mám zájem o studium

KÓD OBORU
65-51-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

Proč jít na tento obor

Uč se od nejlepších


Budeš se učit od profesionálů v oboru – získáš cenné rady a zkušenosti.

Kurzy co se hodí


Svoje znalosti a dovednosti můžeš rozšířit na odborných kurzech. Nauč se míchat drinky, připravovat lahodnou kávu, ovládni teatendering nebo se staň mistrem studené kuchyně.

Pokračuj ve studiu


Ve studiu můžeš pokračovat na nástavbovém oboru zaměřeném na podnikání.

Moderní vybavení


Studovat budeš v moderně vybavených učebnách, díky tomu tě v praxi nic nezaskočí.

Trendy postupy


Naučíš se nejnovější gastronomické postupy, obstojíš tak doma i v zahraničí.

Domluvíš se všude


Zdokonalíš si jazyky a snadno se tak domluvíš s hosty ze zahraničí.

Etiketa se bude hodit


Naučíš se etiketě a společenskému chování.

Buď mezi lidmi


Čeká tě práce s lidmi. Skvěle zde zúročíš svou otevřenou a komunikativní povahu.

Jak se uplatníš


Jako absolvent oboru se snadno uplatníš v kavárnách, bistrech, restauracích i stravovacích zařízeních a jídelnách. Díky základům ekonomie a řízení podniku budeš po získání nezbytné praxe připraven i na soukromé podnikání v oboru.

Pokud chceš zkusit prorazit v zahraničí, tak směle do toho. Naučíš se všechno, abys obstál jazykově i profesně.

Jako absolvent oboru od nás získáš Dodatek k osvědčení, tzv. Europass, v češtině i angličtině. Ten ti pomůže při hledání práce, brigády nebo při dalším studiu doma i v zahraničí. Více na www.europass.cz.

Co budeš umět


  • Získáš široký přehled v oblasti gastronomie – od přípravy pokrmů až po provoz podniku.
  • Naučíš se etiketě a jednání s hostem.
  • Ovládneš principy obsluhy i účtování.
  • Když tě něco nadchne, můžeš si o tom rozšířit znalosti již v průběhu studia ve specializovaných kurzech.
  • Zvládneš provoz vlastního podnikání.
student při praxi gastronomie

Co se o nás říká

medailonek pech

Josef Pech

Zástupce šéfkuchaře KAMPA PARK, pod vedením Marka Raditsche

Absolvent učebního oboru Kuchař - číšník

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam sed tellus id magna elementum tincidunt. Phasellus rhoncus. Nunc tincidunt ante vitae massa. Donec vitae arcu. Aliquam erat volutpat. Integer rutrum.
medailonek krátoška

Jan Krátoška

Kuchař ve Field Restaurant, pod vedením Radka Kašpárka

Absolvent učebního oboru Kuchař - číšník

Pracoval ve Wilks restaurant - Bristol v Anglii. Odborné stáže: La Degustation Bohême Bourgeoise, restaurace oceněná jednou hvězdou v průvodci Michelin Guide, pod vedením Oldřicha Sahajdáka; Grand Cru Restaurant, pod vedením Jana Punčocháře; ENTREE RESTAURANT pod vedením Přemka Forejta.

Chceš studovat tento obor?

Zjisti, jak na to

Přečti si další informace o tomto zajímavém oboru.