Kuchař – číšník / Kuchař
Od malička se motáš mámě v kuchyni? Baví tě zkoušet nové chutě a objevovat ty nejlahodnější kombinace? Studuj obor Kuchař – číšník a posuň svou zálibu na profesionální úroveň. Naučíš se všechno o zpracování a uchovávání potravin. Bez zaváhání uvaříš českou klasiku i to nejlepší ze světové kuchyně. Budeš přesně vědět, po jakých surovinách sáhnout, abys docílil toho nejlepšího výsledku. Nezaskočí tě ani speciální stravovací plány. Zvládneš sestavit menu i pro tu nejluxusnější restauraci.
Raději než v kuchyni bys trávil čas přímo s hosty? Osvojíš si principy etikety a komunikace se zákazníkem. Budeš umět doporučit výběr z jídelního lístku i vyúčtovat útratu. Navíc budeš studovat dva cizí jazyky, takže můžeš směle vyrazit sbírat zkušenosti do zahraničí.
KÓD OBORU
65-51-H/01
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
DÉLKA STUDIA
3 roky
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.
Proč jít na tento obor
Uč se od nejlepších
Kurzy co se hodí
Pokračuj ve studiu
Ve studiu můžeš pokračovat na nástavbovém oboru zaměřeném na podnikání.
Moderní vybavení
Studovat budeš v moderně vybavených učebnách, díky tomu tě v praxi nic nezaskočí.
Trendy postupy
Naučíš se nejnovější gastronomické postupy, obstojíš tak doma i v zahraničí.
Domluvíš se všude
Etiketa se bude hodit
Buď mezi lidmi
Jak se uplatníš
Jako absolvent oboru se snadno uplatníš v kavárnách, bistrech, restauracích i stravovacích zařízeních a jídelnách. Díky základům ekonomie a řízení podniku budeš po získání nezbytné praxe připraven i na soukromé podnikání v oboru.
Pokud chceš zkusit prorazit v zahraničí, tak směle do toho. Naučíš se všechno, abys obstál jazykově i profesně.
Jako absolvent oboru od nás získáš Dodatek k osvědčení, tzv. Europass, v češtině i angličtině. Ten ti pomůže při hledání práce, brigády nebo při dalším studiu doma i v zahraničí. Více na www.europass.cz.
Co budeš umět
- Získáš široký přehled v oblasti gastronomie – od přípravy pokrmů až po provoz podniku.
- Naučíš se etiketě a jednání s hostem.
- Ovládneš principy obsluhy i účtování.
- Když tě něco nadchne, můžeš si o tom rozšířit znalosti již v průběhu studia ve specializovaných kurzech.
- Zvládneš provoz vlastního podnikání.