Gastronomický víkend ve francouzském městě Dole v regionu Bourgogne Frenche-Comté

Právě vrcholí přípravy gastronomického víkendu ve francouzském městě Dole. V září, 25. – 27. 9.2015, se v Dole u příležitosti francouzského Svátku Gastronomie bude pro návštěvníky historického centra pořádat kulinární akce festivalového rázu, letos poprvé také s Českou účastí.
„Week-end Gourmand du Chat Perché“, bude nabízet k ochutnání výtvory těch nejlepších také Michelinem oceněných regionálních kuchařů: Jean Paul Jeunet**, Romuald Fessenet*, Mathieu Pretet Lechauve. Novinkou bude účast úspěšných českých kuchařů, kteří budou návštěvníkům prezentovat českou gastronomii, místním občanům poprvé uvaří podle české kuchyně. Za českou stranu jsou pozváni Konzul České republiky, zástupci města Tábora. Studenti Střední školy obchodu, služeb a řemesel z oboru hotelnictví budou připravovat český stánek s nabídkou ochutnávek a prezentovat město Tábor. Držte nám palce, ať se nám akce vydaří.

 

 

autor: Mgr. Lenka Dóková

Archiv aktualit