Řezník – uzenář
Pokud ti víc voní klobásky a steaky než biflování, pojď studovat obor Řezník-uzenář. Nenech zaniknout řemeslo, které se už po staletí těší úctě a respektu.
Proč studovat tento obor
- Spolupráce s odborníky z praxe
- Účast na soutěžích
- Odborný výcvik probíhá ve významných podnicích pod vedením odborníků z moderně vybavené učebny
- Kvalitní zázemí – tělocvična, domov mládeže, jídelna, školní bufet, školní restaurace
RVP: 29 – 56 – H/ 01
ŠVP: ŘEZNÍK-UZENÁŘ
Základní informace o oboru
Délka a forma studia: 3 roky, denní studium
Obor je určen pro: absolventy ZŠ
Způsob ukončení: závěrečná zkouška
Dosažené vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Europass – dodatek k osvědčení [PDF]

Rámcový vzdělávací program
Další informace o oboru z portálu infoabsolvent.cz
Učební plán [PDF]

Školní vzdělávací program tohoto oboru je k dispozici na sekretariátu školy
Základní podmínky přijetí:
- zdravotní způsobilost uchazeče ke studiu tohoto oboru
- splněná povinná školní docházka
Stručný popis oboru
Příprava v tomto oboru zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které se organizuje formou odborného výcviku. Tento vzdělávací program připravuje absolventy pro oblast nákupu a jatečného opracování velkých hospodářských zvířat, bourání a porcování masa. Absolventi zvládají výrobu celého sortimentu masných výrobků i masných polotovarů, skladování, expedici a přepravu masa a masných výrobků, naleznou uplatnění i při zpracování ryb, drůbeže a zvěřiny.
Uplatnění absolventa
Absolvent získá po úspěšném ukončení studia v tomto oboru znalosti dovednosti potřebné k vykonávání kvalifikované práce v masném průmyslu nebo obchodních řetězcích při zpracování masa a výrobě masných výrobků. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven na soukromé podnikání v dané oblasti.
Možnosti dalšího vzdělávání absolventů
Absolventi tohoto oboru, kteří úspěšně vykonali závěrečnou zkoušku, se mohou ucházet o studium ve dvouletém nástavbovém oboru s maturitní zkouškou.
Školní kuchyně – virtuální prohlídka