Zážitková gastronomie na Besedě

Ve středu 11.6. se konala ve školní restauraci Beseda přehlídka praktických dovedností žáků naší školy a jejich učitelů odborného výcviku formou tzv. zážitkové gastronomie. Ta se týká nejen pokrmu samotného, ale i jeho skladby, uspořádání a toho, jak je prezentován na talíři. Jednalo se většinou o pokrmy, se kterými se naši žáci úspěšně prezentovali na gastronomických soutěžích. A o tom, že se jednalo o opravdový zážitek svědčí i názvy pokrmů, které se podávaly: např. variace z kapra a červené řepy se zeleninovým nákypem, ztracené vejce se zauzeným kuřecím prsem, listovými saláty a holandskou omáčkou nebo králík v sušené šunce s petrželkovým pyré, restovanou zeleninou a omáčkou z hrubozrnné hořčice a medu. Jídlo bylo doplněno míchanými nápoji dle výběru hostů a krásně prostřený stůl a skvělá obsluha dojem ještě umocnily. Všichni účastníci, mezi kterými byli i zástupci města Tábora a další významní hosté, se shodli na tom, že se jednalo o skutečný zážitek.
autor: Ing. Prošková Ivana